Het blauwe uur
Hans Koeleman
Het blauwe uur
€ 11,99
ISBN:
9789035142060
Verschenen:
10-09-2014
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus/Bert Bakker
Aantal paginas:
154
Auteur:
Hans Koeleman
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Het blauwe uur
Op een vroege ochtend staan zeven hardlopers aan de voet van de grootste duin van Nederland. Het zijn vooral beginners. Vier uur later komen ze via dezelfde duin de bewoonde wereld weer in. In de tussentijd hebben ze hardgelopen, in het donker en in stilte. Geen van hen had gedacht dat zomaar, met nauwelijks training, te kunnen.

Bijna de helft van de Nederlanders loopt hard _ in de sportschool, buiten, sommigen een blokje om, anderen marathons. Het blauwe uur is een inspirerende runners companion die laat zien dat lang hardlopen gemakkelijker is dan we denken, dat iedereen het kan. En niet per se met dichtgetimmerde trainingsschemas en afgemeten afstanden, maar door simpelweg te beginnen en door te lopen tot de eindstreep.
Het blauwe uur is absolute herkenning en erkenning voor renners en de ultieme motivatie voor beginners.

Hans Koeleman (1957) werd tienvoudig Nederlands hardloopkampioen en nam deel aan de Olympische Spelen van Los Angeles en Seoul. Vroeger liep hij om het hardst, nu loopt hij het liefst extreem lange en langzame duurlopen. Koeleman is een veelgevraagd motivational storyteller en publiceerde eerder in Runners World Magazine.

`Het blauwe uur is het bewijs dat hardlopen poetry in motion is; prachtige verhalen, kilometers die je voelt en de olympische avonturen zijn een prachtig extraatje.
Dolf Jansen

`Met Het blauwe uur heeft een prachtig uur voor de Nederlandse hardloopwereld geslagen: eindelijk krijgt het lopen de liefdevolle ode die het verdient.
Olivier Heimel, hoofdredacteur Runners World Magazine