Alledaags rekenen
Marjolein Kool, E. de Moor
Alledaags rekenen
€ 17,95
ISBN:
9789035143883
Verschenen:
12-01-2016
Leverbaar:
Direct
Druk:
3de druk
Uitvoering:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus/Bert Bakker
Aantal paginas:
208
Auteur:
Marjolein Kool, E. de Moor
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Alledaags rekenen
Nummerplaten, bankbiljetten, gokautomaten, de kalender, je streefgewicht... het leven lijkt soms wel één grote rekensom. In elke supermarkt, stationshal, huiskamer en kroeg wemelt het van de getallen. Om daar grip op te krijgen kan een rekenmachine soms helpen, maar daarvoor moet je nog steeds wel de principes van het elementaire rekenen kennen én begrijpen. Marjolein Kool en Ed de Moor kozen honderd situaties uit het leven en leggen daarmee de regels en achtergronden van het rekenen glashelder in woord én beeld uit. Op de trap, bij de koffieautomaat, onder de douche, je zult het voortaan altijd en overal ervaren... alledaags rekenen is onvermijdelijk en onalledaags boeiend.


Marjolein Kool is pabodocent, onderwijsontwikkelaar, onderzoeker en boegbeeld van het nationale Bartjens Rekendictee. Ze was wiskundeleraar en hoofdredacteur van het rekentijdschrift Volgens Bartjens.

Ed W.A. de Moor publiceert regelmatig over reken- en wiskundedidactiek en de historie daarvan. Hij was wiskundeleraar, schoolleider, opleider, onderzoeker, leerplanontwikkelaar, en oprichter van de Nederlandse Vereniging voor de Ontwikkeling van het Reken-WiskundeOnderwijs (NVORWO).

Samen schreven ze eerder het succesvolle Rekenen is leuker dan/als je denkt.