De razende Republiek
Niek Pas
De razende Republiek
€ 15,00
ISBN:
9789044634440
Verschenen:
23-06-2017
Leverbaar:
Direct
Druk:
2de druk
Uitvoering:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
160
Auteur:
Niek Pas
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
De razende Republiek
Meer dan ooit worstelt Frankrijk met zichzelf in een wereld die snel verandert. De Republiek is razend. Is dit altijd zo geweest? Hoe wortelt Frankrijk eigenlijk in het verleden?
De Franse geschiedenis heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Grootse gebeurtenissen, meeslepende intriges en revolutionaire figuren hebben deze geschiedenis gevormd tot het Frankrijk van vandaag. In dit boek komen de meest invloedrijke gebeurtenissen van het verre en het recentste verleden aan bod om zo tot de kern van Frankrijk door te dringen.
Niek Pas schildert de Franse geschiedenis met een vlotte en bekwame pen, een sterk ontwikkeld gevoel voor historische relevantie en een scherp oog voor detail. Van de rotstekeningen van Lascaux tot het presidentschap van Emmanuel Macron, de Franse geschiedenis blijft boeien.

Niek Pas (1970) is historicus en Frankrijk-specialist. Sinds 2010 is hij verbonden aan het Instituut Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam. Zijn specialisatie is Franse geschiedenis van de negentiende en twintigste eeuw, evenals de dekolonisatie van het Franse Empire (Algerije). Zijn belangstelling gaat uit naar politiek en cultuur.