De vijfde lijn
Steven Aalders, Robert van Altena
De vijfde lijn
€ 19,99
ISBN:
9789044634204
Verschenen:
19-03-2017
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Auteur:
Steven Aalders, Robert van Altena
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
De vijfde lijn
'Kijk, de omtrek van een schilderij bestaat uit vier lijnen.
De eerste lijn die je als schilder op het doek zet, is dus eigenlijk de vijfde lijn. Dit is de essentie van elke compositie, abstract of figuratief.'
Deze gedachte en andere komen aan bod in de gesprekken die Robert van Altena voerde met de schilder Steven Aalders over kunst, in het bijzonder abstracte schilderkunst en haar relatie tot de wereld.
Naast het werk van Aalders zelf komt ook dat van collega's en voorgangers aan de orde. Bovendien worden verbanden gelegd met andere disciplines zoals literatuur, muziek, architectuur en filosofie; een breed spectrum dat verder reikt dan het werk van Aalders zelf en een wereldbeeld geeft van onze tijd.

Steven Aalders (1959) maakt minimale abstract-geometrische schilderijen. Zijn werk is opgenomen in verschillende internationale vooraanstaande collecties, waaronder die van het Stedelijk Museum Amsterdam. Daarnaast heeft hij regelmatig geschreven over beeldende kunst in Het Financieele Dagblad, Kunstbeeld en Vrij Nederland.

Radiomaker Robert van Altena (1969), die filosofie en geschiedenis heeft gestudeerd, heeft vele interviews gedaan met verschillende mensen uit het culturele veld, onder andere voor OBA Live. Sinds 2011 heeft hij zijn eigen radioprogramma, Springvossen, op AmsterdamFM.