Aanval op de natiestaat
Thierry Baudet
Aanval op de natiestaat
€ 19,99
ISBN:
9789035145177
Verschenen:
04-04-2017
Leverbaar:
Direct
Druk:
12de druk
Uitvoering:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Auteur:
Thierry Baudet
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Aanval op de natiestaat
De uitgever heeft voor deze uitgave geen omschrijving aangeleverd. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (Paperback, ISBN 9789035137530):

Europese eenwording en multiculturalisme hebben de nationale staat verzwakt. De soevereiniteit van het parlement wordt steeds verder ondergraven en de nationale identiteit verwatert. In de tweede helft van de twintigste eeuw is in alle West-Europese landen een sluipende aanval ondernomen op de natiestaat.
In een verrassende kritiek op de naoorlogse elites laat Thierry Baudet zien dat zonder nationale soevereiniteit de democratische rechtsstaat niet kan functioneren.
De aanval op de natiestaat neemt de lezer mee vanaf de oorsprong van moderne staten in de zestiende en zeventiende eeuw tot aan de brandende kwesties van nu: immigratie, populisme en de toekomst van Europa.

Mr. Thierry Baudet (1983) studeerde rechten en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde, samen met Michiel Visser, de succesvolle essaybundels Conservatieve vooruitgang en Revolutionair verval. Daarnaast is hij columnist voor nrc Handelsblad. De aanval op de natiestaat is een Nederlandse bewerking van het proefschrift dat hij schreef onder Paul Cliteur en Roger Scruton.


'Scherpzinnig en belangrijk boek.' Theodore Dalrymple

'Reality check voor Europa.' Frits Bolkestein