Jamrachs menagerie
Carol Birch
Jamrachs menagerie
€ 11,99
ISBN:
9789044621563
Verschenen:
07-09-2012
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Auteur:
Carol Birch
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Jamrachs menagerie
Londen, 1857. De achtjarige Jaffy Brown wordt door dierenhandelaar Jamrach gered uit de klauwen van een uit zijn kooi ontsnapte tijger. Na dit incident biedt Jamrach Jaffy aan om in zijn circus te komen werken.
Jaren later vaart Jaffy in opdracht van Jamrach over de Stille Oceaan, verleid door de belofte van avontuur en door de mogelijkheid Engeland te ontvluchten. Samen met zijn vriend Tim maakt Jaffy een reis die zijn leven voor altijd zal veranderen. Jamrachs menagerie is een betoverend verhaal over vriendschap, moed en de fascinatie van de mens voor de natuur. Het is een schitterende roman, geschreven in de traditie van Melvilles Moby-Dick, die ook de lezers van Het leven van Pi van Yann Martel beslist zal aanspreken.
Jamrachs menagerie veroverde de harten van honderdduizenden lezers in Engeland en Amerika, en steekt nu de Noordzee over.

Carol Birch (1951) brak internationaal door met haar grootse en ontroerende avonturenroman Jamrachs menagerie, die op de longlist van de Orange Prize 2011 terechtkwam en op de shortlist van de Man Booker Prize 2011. Ze woont met haar familie in Lancaster.

`Overrompelend en veelomvattend, een feest van taal en ontbering, een symfonie die je na het slotapplaus bewonderend en uitgeput in je stoel laat zitten, nog even los van je eigen omgeving. rob van essen, nrc handelsblad

`Hoe fantasierijk deze roman ook mag zijn, er wordt niets verteld wat buiten de grenzen van de geloofwaardigheid gaat. the new york times

`Volkomen origineel. a.s. byatt