Kleine Bij
Chris Cleave
Kleine Bij
€ 5,99
ISBN:
9789044615326
Verschenen:
10-11-2009
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Auteur:
Chris Cleave
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Kleine Bij
Op een mooi strand wacht een verhaal op een verteller. Het verhaal maakt je aan het lachen. Het ontroert je, het schokt je en het vervult je met afschuw. Maar steeds weer zul je terugkeren naar dat strand. Keer op keer.

We willen je eigenlijk niet vertellen waar dit boek over gaat. Het is een uiterst bijzonder verhaal en we willen je leesplezier niet verpesten. Maar toch moet je genoeg weten om het boek te kunnen kopen, en daarom vertellen we je dit:

Dit is een verhaal over twee vrouwen. Ze hebben elkaar ontmoet op een paradijselijk Afrikaans strand, en een van hen heeft een verschrikkelijke keuze moeten maken. Twee jaar later ontmoeten ze elkaar opnieuw, en dat is waar het verhaal begint.

Op het moment dat je begint te lezen, wil je je vrienden erover vertellen. Maar vertel hun alsjeblieft ook niet waar dit boek over gaat. Door de magie van het boek komen ze het vanzelf te weten.

Chris Cleave (1974) woont in Londen en is columnist voor The Guardian. Zijn eerste boek werd vertaald in twintig landen en bekroond met verschillende internationale prijzen. Kleine Bij is zijn grote doorbraak.

Het karakter en de stem van Kleine Bij laten Cleave van zijn beste kant zien. (...) Een aangrijpende geschiedenis van de menselijke triomf.
the new york times

Een buitengewone roman met snelle en scherpe dialogen, een emotioneel geladen plot en een ethische strijd van de overtuigende personages.
the independent

De stem die spreekt vanaf de eerste bladzijde van Chris Cleaves Kleine Bij is een stem die je nog nooit hebt gehoord _ het is de stem van een slimme, behoedzame en ontmoedigde immigrant, getekend door haar verschrikkelijke verleden. (...) Lees deze urgente, wrange en grappige roman om inzicht te krijgen in de kracht van de mensheid, een kracht die angst kan ontwapenen.

Zonder twijfel het beste boek van het jaar.
metro