Verlies
Cornald Maas
Verlies
€ 9,99
ISBN:
9789044619560
Verschenen:
03-08-2011
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Auteur:
Cornald Maas
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Verlies
Wat is de invloed van de dood van een kind, ouder, geliefde of hartsvriend op je eigen leven? Slijt het verdriet naarmate de tijd verstrijkt, of juist niet? Levert de dood ook positieve ervaringen op? Geven die het leven misschien zelfs zin of betekenis?

In Verlies spreken uiteenlopende bekende en minder bekende persoonlijkheden zich openhartig uit over het overlijden van een dierbare. Brigitte Kaandorp over haar beste vriend, de moeder van Frédérique Huydts over haar dochter, Jack Gelder over zijn vader: zij vertellen over het verlies waarmee iedereen vroeg of laat te maken krijgt. Actrice Susan Visser, die plotseling haar man verloor: Ik heb nooit gedacht: waarom ik? Eerder: waarom niet? Alsof de dood iets met eerlijkheid of rechtvaardigheid te maken heeft.

Verlies is een bundel indringende, emotionerende verhalen voor iedereen die een dierbare verloor en daar soms nauwelijks nog vragen over krijgt, en voor iedereen die ervaren heeft dat de dood onlosmakelijk met het leven verbonden is _ misschien omdat het leven anders zo weinig zin heeft.

Cornald Maas (1962) is schrijver, journalist, commentator en presentator van het wekelijkse avro-kunstprogramma Opium. Hij schrijft voor Volkskrant magazine en linda, en is een van de auteurs van de theatervoorstelling De afscheidsmonologen (première: najaar 2009). Eerder publiceerde hij onder meer tv.nl, Op de helft. Bespiegelingen van (bijna)veertigers en Trotse ouders.

Over Op de helft:

Op de helft is een uitnodiging aan de lezer om zelf de balans op te maken _ in welke levensfase deze zich ook bevindt.
susan smit

Tweehonderdveertig paginas gestileerd intimisme.
hugo camps

Over Trotse ouders:

Ontroerende portretten van heel gewone mensen in een rijtjeshuis die trots zijn op het succes van hun kind _ maar er vaak ook lichtelijk verbaasd over zijn.
esta

Verbazend openhartige gesprekken, geschreven op zon levendige toon dat het lijkt alsof je er vlak naast zit.
happinez