Seks voor geld
Elwin Hofman, Magaly Rodriguez Garcia, Pieter Vanhees
Seks voor geld
€ 25,00
ISBN:
9789044647327
Verschenen:
25-04-2022
Leverbaar:
Direct
Druk:
2de druk
Uitvoering:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
288
Auteur:
Elwin Hofman, Magaly Rodriguez Garcia, Pieter Vanhees
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Seks voor geld

1888, Antwerpen. Anne-Marie begint als prostituee en beseft al snel: er hangt een prijskaartje aan het verkopen van seks. Die zakken vol geld krijg je alleen in ruil voor politiecontroles, scheldtirades, medisch toezicht, ongewenste zwangerschap, syfilis. En zij was niet de enige. Steeds weer vonden vrouwen de weg naar prostitutie, voor langere of kortere tijd, uit vrije wil of onder dwang.

Dit boek vertelt de diverse geschiedenis van sekswerk in België, van de Middeleeuwen tot vandaag de dag. Daarbij treden de vrouwen die de hoofdrol spelen eindelijk voor het voetlicht. Het is immers niet alleen een verhaal van ideeën en beleid, maar ook een geleefde geschiedenis, van mensen en hun ambities en teleurstellingen, van kansen en valse beloftes, van controledrang en creatieve pogingen om toezicht te omzeilen. De geschiedenis van prostitutie loopt parallel met grote historische veranderingen, maar blijft vaak in de schaduw daarvan. Dit boek haalt de geschiedenis van sekswerk in België uit die schaduwen. Niet uit voyeurisme, maar om tot een beter begrip te komen van de moeilijkheden en de kansen van betaalde seks voor mensen van vroeger en tegenwoordig.


Elwin Hofman is historicus aan de KU Leuven en schreef eerder mee aan Verzwegen verlangen. Een geschiedenis van homoseksualiteit in België.

Magaly Rodríguez García is hoofddocente geschiedenis aan de KU Leuven, gespecialiseerd in prostitutiebeleid en werkomstandigheden van sekswerkers.

Pieter Vanhees voerde aan de KU Leuven onderzoek uit naar de geschiedenis van prostitutie in de negentiende en twintigste eeuw.