Van fenomenologie naar empirisch-analytische psychologie
F.J.J. Buytendijk, J. Linschoten, B.J. Kouwer, A.D. de Groot
Van fenomenologie naar empirisch-analytische psychologie
€ 14,95
ISBN:
9789035140455
Verschenen:
08-02-2019
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
260
Auteur:
F.J.J. Buytendijk, J. Linschoten, B.J. Kouwer, A.D. de Groot
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Van fenomenologie naar empirisch-analytische psychologie
Van de geschiedenis en van onze voorgangers leren we. Althans, dat wordt beweerd. Toch lijken de psychologie, pedagogiek en onderwijskunde steeds ahistorischer te worden. Oudere bronnen dan van een jaar of vijf geleden worden in empirische artikelen zelden meer geciteerd _ met als gevolg dat psychologen, pedagogen en onderwijskundigen geregeld het wiel opnieuw uitvinden. Desalniettemin beweren velen van hen dat ze op de schouders staan van intellectuele reuzen. Maar wie zijn die reuzen?

Dit boek is het tweede deel van een meerdelige reeks over pioniers van de academische psychologie, pedagogiek en onderwijskunde (samengevat de gedragswetenschappen) in Nederland _ een initiatief van het Archief en Documentatiecentrum Nederlandse Gedragswetenschappen (adng). De reeks wil informatie over die grondleggers op een toegankelijke wijze aanbieden aan hedendaagse beoefenaars van deze wetenschappen én aan een breder historisch-wetenschappelijk geïnteresseerd publiek.

Dit deel bevat biografische schetsen van Frederik Buytendijk (Universiteit Utrecht), Johannes Linschoten (Universiteit Utrecht), Benjamin Kouwer (Rijksuniversiteit Groningen) en Adriaan de Groot (Universiteit van Amsterdam) _ allen pioniers met geheel eigen bijdragen aan de Nederlandse en internationale psychologie.

De reeks Pioniers van de Nederlandse gedragswetenschappen staat onder redactie van dr. Vittorio Busato, prof. em. dr. Mineke van Essen en prof. dr. Willem Koops, samen het bestuur van het adng.