Achter de schermen van het heelal
Gianfranco Bertone
Achter de schermen van het heelal
€ 11,99
ISBN:
9789035142695
Verschenen:
17-06-2014
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus/Bert Bakker
Aantal paginas:
163
Auteur:
Gianfranco Bertone
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Achter de schermen van het heelal
Aan het einde van de twintigste eeuw werd de wetenschap overrompeld door de conclusie dat ons heelal gevuld moet zijn met een onbekende substantie: donkere materie. Het lijkt er steeds meer op dat ons heelal voor maar liefst 85 procent uit deze ongrijpbare materie moet bestaan die onze sterrenstelsels en clusters van sterrenstelsels in bedwang houdt, maar tot op heden heeft nog niemand er daadwerkelijk directe sporen van kunnen waarnemen. Bestaan die donkere deeltjes wel, of zien de fysici misschien spoken?
In Achter de schermen van het heelal buigt Gianfranco Bertone zich over dit raadselachtige fenomeen, dat gezien wordt als een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Hij beschrijft de huidige wereldwijde race om de oorsprong van deze substantie te achterhalen, en hij laat aan de hand van begrijpelijke concepten en ideeën uit de kunst en literatuur de gevolgen van de ontdekking van de donkere materie zien. Eén ding staat vast: de uitkomst van deze zoektocht zal hoe dan ook een absolute revolutie betekenen voor de natuurkunde en de kosmologie.

Gianfranco Bertone is universitair hoofddocent natuurkunde en kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij behaalde een PhD in Oxford, en werkte aan de universiteiten van onder meer Padua, Zürich en Parijs.

`In vrolijke, met literaire citaten doorspekte hoofdstukken beschrijft Bertone hoe fysici donkere materiedeeltjes nu al jarenlang te pakken proberen te krijgen.
Margriet van der Heijden, NRC Handelsblad ****