Korte lontjes
Hans Kaldenbach
Korte lontjes
€ 8,99
ISBN:
9789044631425
Verschenen:
12-08-2016
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
142
Auteur:
Hans Kaldenbach
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Korte lontjes
Een kort lontje kan geen kritiek verdragen. Waarom zegt u dat? U moet altijd mij hebben. Ze reageren vaak explosief als u ze aanraakt: Raak me niet aan, wat raak jij me aan!! Ze ontkennen dat ze iets gedaan hebben, ook als u het duidelijk hebt gezien. Na een brutale opmerking: Als ik het vind, dan mag ik dat toch zeggen?
Hoe kunt u korte lontjes corrigeren zonder dat u in oeverloze 'discussies' terechtkomt? Wat doet u na een woedend raak me niet aan? Hoe kunt u na een diefstal soepel iets terugkrijgen?
Er ligt spuug bij de kluisjes. U weet vrijwel zeker dat deze jongen het gedaan heeft. U zegt: Ah, wat is dat vies. Als jij iemand ziet die dat doet, wil je vragen of ze dat niet meer doen? U hebt ruim 60 procent kans dat hij niet meer spuugt. U leest ook wat u doet als hij er niet mee stopt.
Past dit bij u? U bent leraar.
Een woedende leerling: Ik sodemieter je van de trap af.
Leraar: Laten we ff gaan zitten. Dan kunnen we 't er meteen over hebben.
U krijgt veel voorbeelden en veel tips die u meteen morgen al kunt gebruiken. Veel meer dan de 99 tips die de titel belooft.

Hans Kaldenbach is ook de auteur van andere succesvolle boeken. Respect! 99 tips voor het omgaan met jongeren in de straatcultuur (34ste druk), Machomannetjes. 99 tips om de straatcultuur terug te dringen uit uw school (11de druk), Hangjongeren (11de druk) met tips voor buurtbewoners en Doe maar gewoon. 99 tips voor het omgaan met Nederlanders (48ste druk).
Hij geeft graag trainingen en lezingen, ook op uw school.