Ik ben rijk en beroemd en ik heb nekpijn
Herman Brusselmans
Ik ben rijk en beroemd en ik heb nekpijn
€ 7,99
ISBN:
9789044619485
Verschenen:
26-08-2011
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Auteur:
Herman Brusselmans
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Ik ben rijk en beroemd en ik heb nekpijn
In Ik ben rijk en beroemd en ik heb nekpijn neemt Herman Brusselmans ons mee op een tocht langs zijn leven, zijn werk, zijn buurt, zijn geest en zijn ego.
Hij laat zich bijstaan door hoofdpersonages als zijn vrouw en zijn hond en nevenpersonages als een Turk, een ex-Big Brother-bewoner, een architect, een man op het dak, een genezeres uit Oostakker, zijn grootouders, een meisje dat hij negeert, De Meeuw, Boeg, Paco en vele andere mensen met of zonder naam.
Herman Brusselmans probeert dankzij het schrijven en de werkelijkheid die erachter schuilgaat tot verlossing te komen, en wel op zon manier dat de lezer de bevoorrechte getuige is. Ik ben rijk en beroemd en ik heb nekpijn is zowel een tragisch als een komisch boek, zowel een roman als een antiroman, zowel een filosofisch werk als een handleiding tot de ultieme onnozelheid.
Na Vergeef mij de liefde en De kus in de nacht is Ik ben rijk en beroemd en ik heb nekpijn het derde deel van Brusselmans cyclus Iedereen is uniek behalve ik.

Herman Brusselmans (1957) publiceerde eerder meer dan veertig andere boeken. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver.

De pers over De kus in de nacht:

De eerste regel is exemplarisch voor het gehele oeuvre van de schrijver: Ik heb alweer niks te melden. En dan toch ruim zeshonderd paginas aangenaam ouwehoeren. Wat u zegt, een hele prestatie.
rails

Brusselmans slaagt er als geen ander in zijn schijnbaar ongerichte geleuter steeds weer bij iets komisch te doen uitkomen.
nrc handelsblad

Over Vergeef mij de liefde:

Er zijn maar weinig auteurs die zo diep in de afgronden van het menselijk brein kunnen kijken als hij.
hans warren, pzc