Tien miljard monden
Ingrid de Zwarte, Jeroen Candel
Tien miljard monden
€ 24,99
ISBN:
9789044646009
Verschenen:
12-10-2020
Leverbaar:
Direct
Druk:
2de druk
Uitvoering:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
384
Auteur:
Ingrid de Zwarte, Jeroen Candel
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Tien miljard monden
In 2050 telt de wereld tien miljard monden. Tegelijkertijd staan we voor de grootste uitdagingen rondom milieu, klimaat en gezondheid uit de geschiedenis. Hoe gaan we de toekomstige wereldbevolking voeden zonder onze planeet volledig uit te putten?


In dit bijzondere boek geven tachtig Wageningse topwetenschappers een uniek inkijkje in hun grensverleggende onderzoek naar het voedselvraagstuk. Hoe maken we onze landbouw duurzamer? Wat ligt er in de toekomst op ons bord? Hoe beschermen we onze natuurlijke hulpbronnen? En wat is hierbij de rol van consumenten, bedrijven en de politiek?


Tien miljard monden neemt de lezer mee op een ontdekkingsreis langs baanbrekende ideeën op het gebied van gezond en duurzaam voedsel. Van het eten van algen en insecten tot het terugdringen van pesticiden en voedselverspilling. En van het maken van betere keuzes in de supermarkt tot het bestrijden van honger in ontwikkelingslanden. Dit boek toont het brede scala aan innovaties die nodig zijn om onze planeet te voeden en te behouden voor toekomstige generaties.


De initiatiefnemers van dit boek maken deel uit van een nieuwe generatie Wageningse voedseldenkers.


Ingrid de Zwarte is universitair docent agrarische en milieugeschiedenis en onderzoeker bij het NIOD. Eerder verscheen haar boek De Hongerwinter bij Prometheus.


Jeroen Candel is universitair docent bestuurskunde. Naast zijn onderzoek naar voedselpolitiek is hij columnist voor Foodlog en adviseert hij nationale en Europese beleidsmakers.Over De Hongerwinter van Ingrid de Zwarte:


‘Fascinerend. (...) De Zwarte benadert een met emotie beladen thema op een nuchtere, rationele manier.’
De Volkskrant (5 sterren)