Zeeschuim
Ingrid Hoogervorst
Zeeschuim
€ 11,99
ISBN:
9789044629835
Verschenen:
22-01-2016
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
255
Auteur:
Ingrid Hoogervorst
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Zeeschuim
Het jonge stel David en Noa brengt de zomermaanden door in het landhuis van een Amerikaanse vriend, in het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Er heerst een hittegolf. Terwijl de mannen opgaan in het huis, waar van alles aan moet gebeuren, verzorgt Noa haar baby. Al snel vormen de hitte, het huis en het landschap een gevangenis waaruit Noa niet kan ontsnappen.
Op een eiland in de Egeïsche Zee probeert de Groningse studente Jet Feenstra zich los te maken uit de verstikkende symbiose met haar tweelingzusje door moeder te worden. Maar in een afgelegen baai verliest ze haar foetus en sterft ze, door het ontbreken van adequate medische hulp.
De brieven van haar wanhopige tweelingzus Roos aan Noa verbinden het lot van de ene moeder met dat van de andere; de oude wereld met de nieuwe; de geboorte met de dood.
Zeeschuim, de nieuwe roman van Ingrid Hoogervorst, is een sublieme, bijna mythische vertelling over verlangen naar liefde, geluk en ouderschap, en over de waarheid van menselijk falen en verlies.

Ingrid Hoogervorst is schrijver en literatuurcriticus. Ze verzorgt de boekenrubriek van avrotros Nieuwsshow op radio npo1. Eerder publiceerde ze de romans Woede (2003, genomineerd voor de Literatuurprijs Gerard Walschap), Spiegels (2005), Polsslag (2009, genomineerd voor de Halewijn-literatuurprijs) en Privédomein (2014).

Over Woede:

‘Hoe goed de roman in elkaar zit valt pas op bij het nalezen, als blijkt hoeveel betekenis bij de aanvang al is gedeponeerd in de verschillende unheimische situaties.’
de morgen

Over Spiegels:

‘Originaliteit en schrijfplezier. Mooi, uiterst effectief venijn.’
het parool

Over Polsslag:

‘Sfeerrijk en beladen. Hoogervorst toont zich een bedreven fictieschrijver.’
nrc handelsblad

Over Privédomein:

‘Een sappig boek. Het leest als een verse hartenkreet die je alleen al door de geraakte toon voor zich inneemt.’
trouw