Wie is er bang voor de vooruitgang
Jaffe Vink
Wie is er bang voor de vooruitgang
€ 11,99
ISBN:
9789044627749
Verschenen:
11-06-2014
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Bert Bakker
Aantal paginas:
163
Auteur:
Jaffe Vink
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Wie is er bang voor de vooruitgang
Wij leven in een unieke tijd. We hebben de droom van onze voorouders gerealiseerd. Zij hebben hartstochtelijk geloofd dat de vooruitgang hen zou verlossen van de bittere armoede en de zware arbeid.
Maar we kunnen niet geloven dat het zo goed gaat. We zijn bang. We wantrouwen ons voedsel, we vrezen het klimaat, we zijn bezorgd over het milieu. Onze angst zit in de chemische bestrijdingsmiddelen, in de q-koorts, in een ijsbeer uit een film van Al Gore, in een dode boom, in overbevolkte sloppenwijken, in co2 en gsm en _ volgens het laatste rapport van de Gezondheidsraad _ in de zonnebril.
Wie is er bang voor de vooruitgang is een onderzoek naar die angst. Waar komt die vandaan? Wat zijn de wortels van ons hedendaagse onbehagen, van onze verontrusting en paniek?

`Een geweldig boek. Prachtig van toon en loeiend interessant.
Paul Scheffer

[achterflap]
Jaffe Vink studeerde filosofie in Amsterdam. Hij werkte voor het Studium Generale van de Universiteit van Amsterdam, was chef van de bijlage Letter & Geest van dagblad Trouw en oprichter en hoofdredacteur van het weekblad Opinio. Hij publiceerde Brief aan mijn dochter, Hollandse stellingen en Het gifschip.

Over Het gifschip:
`Messcherp [] genadeloos [] uitdagend.
NRC Handelsblad

`U moet een boek kopen. Gewoon doen. Met de auto het liefst. En dan graag een stukje omrijden, met airco aan en raampjes open. Het boek heet Het gifschip.
GeenStijl

`Jaffe Vink maakt zozeer gehakt van de berichtgeving in de Volkskrant, dat je bijna medelijden krijgt met krant en journalist.
Elsevier

`Heeft Vink gelijk?
De ombudsvrouw van de Volkskrant