De Eerste Wereldoorlog
Jan van Oudheusden
De Eerste Wereldoorlog
€ 8,99
ISBN:
9789044637878
Verschenen:
19-06-2018
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
174
Auteur:
Jan van Oudheusden
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
De Eerste Wereldoorlog
De belangstelling voor de Eerste Wereldoorlog, de eerste echt totale oorlog, lijkt ook na honderd jaar alleen maar toe te nemen.
Als gevolg van een vergissing van een chauffeur in Sarajevo kreeg een jonge Servische nationalist de kans aartshertog Franz Ferdinand te vermoorden. Binnen vijf weken ontlaadden zich jarenlang opgekropte spanningen in een orgie van oorlogsgeweld. Juichend en zingend trokken jonge vrijwilligers hun dood tegemoet. Manhaftige moed legde het af tegen machinegeweer en gifgas. Negen miljoen soldaten stierven, een veelvoud raakte gewond of getraumatiseerd, en de kaart van Europa werd grondig dooreengeschud. De oorlog vormde de kraamkamer van communisme, fascisme en nationaalsocialisme. De Tweede Wereldoorlog, de Koude Oorlog, de oorlogen op de Balkan en in het Midden-Oosten vinden hun wortels in deze wereldbrand.
De Eerste Wereldoorlog. Een geschiedenis zet op heldere en overzichtelijke wijze de oorzaken, het verloop en de gevolgen van deze oorlog uiteen.

Dr. Jan van Oudheusden (1949) is historicus, docent en auteur. Hij schreef onder meer een complete wereldgeschiedenis en overzichtswerken over de geschiedenis van het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en China.