De teerling is geworpen
Jenny Rogneby
De teerling is geworpen
€ 8,99
ISBN:
9789044627367
Verschenen:
30-09-2014
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
290
Auteur:
Jenny Rogneby
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
De teerling is geworpen
Naakt en onder het bloed loopt een zevenjarig meisje op klaarlichte dag een bank binnen in het centrum van Stockholm. Ze weet met enkele miljoenen weg te komen. De diefstal, uniek in de Zweedse misdaadgeschiedenis, trekt veel media-aandacht, en de buitenstaander Leona Lindberg van Ernstige Delicten wordt op de zaak gezet.
Leona heeft een antisocial personality disorder, wat haar sociale leven aanzienlijk beperkt. Behalve voor haar twee kinderen is het voor haar niet mogelijk om echte gevoelens te ontwikkelen. Ze handelt vaak koud en onattent. Ze heeft genoeg van haar bedompte burgerlijke bestaan en wil het allemaal achter zich laten. Hiervoor heeft ze geld nodig, maar door een gokverslaving is ze gedwongen de wet te breken.
Dankzij haar lange carrière bij de politie is Leona bekend met de meeste fouten waardoor misdadigers gepakt worden - wat haar de perfecte crimineel maakt.
De teerling is geworpen is een duistere misdaadroman met onverwachte plotwendingen rond een onverwachte heldin. Het boek betwist vrouwelijke normen en stelt vragen over wat schuilgaat achter de keuzes die wij maken.

De Zweedse Jenny Rogneby (1974) is criminoloog en oud-onderzoeker voor de politie. De teerling is geworpen is haar debuut, waarvoor ze heeft geput uit haar eigen arbeidsverleden. De Leona-serie is reeds aan acht landen verkocht.

`De lezer wordt meegesleurd in een spannende pageturner. Hoe minder houvast Leona heeft, hoe steviger de lezer zich vastklampt aan de paginas.
Helsingborgs Dagblad

`De teerling is geworpen is, net als haar protagonist Leona Lindberg, uniek en intrigerend.
Norra Skåne

`Tot aan de laatste paginas blijft de lezer zich afvragen hoe Rogneby het verhaal laat ontwarren.
Alba

`Het einde is op zn zachtst gezegd verrassend. De teerling is geworpen heeft alles wat je je maar kunt wensen in een misdaadroman.
Kristianstadsbladet