Oude meesters
Joost de Vries
Oude meesters
€ 12,50
ISBN:
9789044639315
Verschenen:
14-01-2019
Leverbaar:
Direct
Druk:
3de druk
Uitvoering:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
304
Auteur:
Joost de Vries
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Oude meesters
Het grootste drama van de broers Sieger en Edmund van Zeeland is dat ze in de verkeerde tijd zijn geboren.
Edmund zou anderhalve eeuw geleden op zijn best zijn geweest, toen je nog in je eentje een continent kon veroveren of de bron van de Nijl kon ontdekken. Nu is hij vooral dromerig op zoek naar iets betekenisvols. Pas als hij een vage, geladen vriendschap aangaat met zijn broers al dan niet weggelopen vrouw Sarie, voelt hij zich verleid zich ergens aan te verbinden.
Sieger leeft in zijn hoofd in de tijd dat de krant een Deftige Meneer was en journalisten nog vertrouwd werden. Net als zijn krant aan de zoveelste populariserende restyling begint, is hij de enige getuige van een aanslag op een Russische politicus: een scoop die zo groot is dat hij hem met niemand wil delen.

Oude meesters schakelt speels van familiedrama naar satire, van thriller naar romance, terwijl zich een enerverend verhaal ontvouwt over heerszucht en compassie, vertrouwen winnen en liefde verspelen, en over mannen die ervan uitgaan dat de wereld zonder meer van hen is – en de vrouwen die het daar niet direct mee eens zijn.

Sinds het verschijnen van zijn debuutroman Clausewitz in 2010 geldt Joost de Vries (1983) als een van de meest getalenteerde schrijvers van zijn generatie. Zijn tweede roman, De republiek, werd bekroond met het Charlotte Köhler Stipendium 2013 en de Gouden Boekenuil 2014 en is in meer dan tien talen vertaald.

‘Ironisch, postmodern, intellectualistisch, kortom high brow zoals goede literatuur kan (maar niet per se hoeft te) zijn. Een schrijver met de belofte van de grote greep.’
NRC HANDELSBLAD