De republiek
Joost de Vries
De republiek
€ 8,99
ISBN:
9789044622508
Verschenen:
18-04-2013
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Auteur:
Joost de Vries
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
De republiek
Josip Brik, popfilosoof en professor in de Hitlerstudies, is dood: onopgehelderde omstandigheden. Nu is het aan zijn rechterhand, Friso de Vos, om Briks intellectuele nalatenschap naar zich toe te trekken. Maar er zijn er meer met die ambitie en zodra Friso - jaloers, hypochonder, intelligenter dan goed voor hem is en onhandig verliefd op het meisje dat hij net heeft verlaten _ probeert de concurrentie buitenspel te zetten, tuimelt hij in een verhaal dat absoluut niet het zijne is.
Wat begint als een oefening in rouwverwerking en liefdesverdriet verandert gaandeweg in academische satire, speculatieve geschiedschrijving en iets wat zomaar een spionageroman zou kunnen zijn.
De republiek gaat over bedrog en zelfbedrog, ambitie en liefde, over geschiedenis als entertainment en de jacht op de perfecte vijand.

Joost de Vries (1983) is kunstredacteur bij De Groene Amsterdammer. In 2010 verscheen zijn spraakmakende debuutroman, Clausewitz, die werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs en de Selexyz Debuutprijs.

Over Clausewitz:

`Een biblio-thriller en een schelmenroman in één.
Joost Zwagerman

`Ook als je de verwijzingen mist, doen de mooie verhalen, treffende vergelijkingen en bovenal de ongrijpbare sfeer van dit debuut je hongeren naar meer.
Maarten Dessing, Knack

`Een magistraal boek. Deze debuutroman vormt het keerpunt in de Nederlandse literatuur. () In stijl, spanning, taalgebruik, metaforiek, eruditie en humor steekt Joost de Vries De ontdekking van de hemel naar de kroon.
Elsbeth Etty, NRC Handelsblad

`Een boek dat zijn buzz zal overleven.
Mark Cloostermans, De Standaard