Lelystad
Joris van Casteren
Lelystad
€ 7,99
ISBN:
9789044618860
Verschenen:
10-06-2011
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Auteur:
Joris van Casteren
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Lelystad
In Lelystad doet Joris van Casteren verslag van zijn nieuwbouwjeugd, vol vandalisme en valse liefdes. Op hilarische wijze laat hij zien hoe het is om op te groeien in een gemaakte samenleving waar de menselijke maat uit het oog is verloren.
Hij beschrijft de troosteloze hofjes van zijn jeugd, bevolkt door Amsterdamse probleemgevallen en gesjeesde zakenlieden.
De stad waar zijn progressieve ouders in 1976 vol goede moed naartoe trokken en waar Van Casteren opgroeide, werd geen voorbeeldgemeente, maar veranderde in de meest ongewenste plek van Nederland. Een plek waar de gemeenteambtenaren na verschijning van dit boek zelfs een signeersessie van Van Casteren dreigden te verstoren.

Joris van Casteren (1976) publiceerde onder meer de juichend ontvangen boeken De man die 2½ jaar dood lag en Requiem voor een pitbull. Lelystad werd genomineerd voor de ako Literatuurprijs 2009.

Door een intrigerende mix van autobiografie, journalistieke reportage en geschiedschrijving ontstaat een adembenemende vorm van literaire non-fictie.
juryrapport ako literatuurprijs

Perfect tijdsbeeld van de jaren 70, 80 en 90 én nu.
nrc.next

Onderkoeld en meesterlijk opgeschreven.
maarten doorman, de volkskrant

Dit is een zeer geslaagd boek.
de groene amsterdammer