Het kwaad
Julia Shaw
Het kwaad
€ 13,99
ISBN:
9789044640878
Verschenen:
06-03-2019
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
223
Auteur:
Julia Shaw
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Het kwaad
Waarom is de mens slecht? Bestsellerauteur en forensisch psycholoog Julia Shaw onderzoekt alles wat je altijd al wilde weten over de donkerste krochten van onze psyche, maar nooit durfde te vragen.

Met dubieuze dilemma's als 'Zou ik baby Hitler doden?' en 'Waarom wil ik mijn partner vermoorden?' neemt Julia Shaw ons mee in de intrigerende wereld van de criminele psychologie. Zij werpt nieuw licht op het fenomeen kwaad, en zoekt én vindt het niet alleen in het brein van de massamoordenaar, maar in ieder van ons.

Aan de hand van psychologische casestudy's en de nieuwste neurowetenschappelijke bevindingen laat Shaw haar lezers zich verzoenen met hun meest duistere kant. Het kwaad is een baanbrekend boek dat onze definitie van goed en kwaad voorgoed aan banden legt.

Dr. Julia Shaw (1987) is de auteur van de internationale bestseller De illusie van het geheugen, die in negentien landen is verschenen. Zij doceert criminologie en psychologie aan de London South Bank University. Ze studeerde cum laude af aan de Universiteit van Maastricht.

'Een fascinerende reis door de duistere kanten van de menselijke gesteldheid die bij lezers de grenzen van hun comfortzones zal verleggen.'
Kirkus Reviews

Over De illusie van het geheugen:

'Wie het onderhoudende en goed geïnformeerde De illusie van het geheugen leest, zal geen enkele eigen herinnering meer vertrouwen.'
De Volkskrant ****