Het Gordijn
Kader Abdolah
Het Gordijn
€ 5,99
ISBN:
9789044634754
Verschenen:
11-10-2017
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
132
Auteur:
Kader Abdolah
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Het Gordijn
Het leven van Kader Abdolah is in twee periodes te verdelen.
De eerste helft van zijn leven woonde hij in Iran; de tweede helft begon met een vlucht uit zijn land die hem naar Nederland zou voeren.
In Nederland begon hij met een nieuw leven en schiep hij zijn literaire oeuvre. Zijn boeken werden vertaald en hij reisde de wereld over, naar lezers in alle landen.
Maar naar één land kon hij nooit meer terug: zijn vaderland. En dat terwijl zijn moeder intussen in de winter van haar leven belandde.
Recentelijk reisde Kader Abdolah naar Dubai, het land van zand en olie, om daar zijn moeder en zus te ontmoeten, wat voor haar gemakkelijker was en voor hem veiliger. Hij wilde zijn moeder zien, misschien wel voor het laatst, en vooral omdat ze geleidelijk in de wereld van de dementie aan het verdwijnen was.
Maar eenmaal in Dubai aangekomen werd hij geconfronteerd met een geheimzinnige wereld van de ouderdom waarin zijn moeder hem steeds dieper meenam.
'het Gordijn' is het hoogstpersoonlijke, soms hilarische en soms ronduit pijnlijke verslag van Kaders ontmoeting met zijn moeder. Met 'het Gordijn' neemt de schrijver ons mee op een ongewone reis.
'het Gordijn' is een compact boek. Maar het is een boek van een grote intensiteit en bevlogenheid, geschreven door een van de fijnzinnigste schrijvers van onze letteren.

Kader Abdolah (Iran, 1954) is sinds zijn debuut De adelaars (1993) niet meer uit onze letteren weg te denken. Tot zijn grote en internationale succesvolle romans behoren onder meer Spijkerschrift (2000), Het huis van de moskee (2005), De koning (2011), Papegaai vloog over de IJssel (2014) en Salam Europa! (2016, longlist ECI Literatuurprijs).

Over 'Papegaai vloog over de IJssel':

'Een dik, spannend en aandoenlijk boek over migranten en lokale perikelen in Nederland.' NRC Handelsblad

'Een prachtig boek om te lezen. Een boek dat tot nadenken stemt.' Nederlands Dagblad

Over 'Salam Europa!':

'De afwisseling van heden en verleden maakt Salam Europa! qua compositie interessant, maar ook verrassend leesbaar.' Friesch Dagblad