Wanneer wij samen zijn
Karin Amatmoekrim
Wanneer wij samen zijn
€ 7,99
ISBN:
9789044622010
Verschenen:
20-06-2014
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Auteur:
Karin Amatmoekrim
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Wanneer wij samen zijn
Wagiman ontmoet zijn toekomstige vrouw Soemi op de dag waarop zij tegen haar zin met een andere man trouwt. Samen vluchten ze. Het is het begin van een duizelingwekkende reis die van het stille dorp Tambaredjo, via het drukke Paramaribo, op een vrachtschip over de wereldzeeën leidt en eindigt in de Nederlandse havenstad IJmuiden.
Wanneer wij samen zijn is het verhaal van drie generaties van een Javaanse familie in Suriname en Nederland, vol vloeken en betoveringen, en van oude en nieuwe werelden die met elkaar botsen. Een verhaal over armoede, verdriet en liefde, maar vooral over een familie die van niets in de wereld zeker is, behalve van elkaar.

Karin Amatmoekrim werd geboren in Paramaribo, in 1981 emigreerde ze naar Nederland. Ze studeerde psychologie en moderne letterkunde en publiceerde inmiddels vijf romans. Haar voorlaatste boek Het gym werd door pers en publiek juichend ontvangen. Ook De man van veel, dat in 2013 verscheen, ontving lovende kritieken.

`Wanneer wij samen zijn is een aanrader voor de liefhebbers van familiegeschiedenissen.
De Wereld Draait Door

`Amatmoekrim maakt indruk. Ze schrijft direct, precies en dwingend.
Vrij Nederland

`Kroniek van een Javaanse familie, en hun pogingen in Suriname en Nederland een bestaan op te bouwen. Geen modieus proza. De schrijfster wil scoren noch vernieuwen, maar vertellen kan ze wel.
Trouw