Het boek van Polly
Kathy Hepinstall
Het boek van Polly
€ 11,99
ISBN:
9789044630688
Verschenen:
27-06-2017
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Auteur:
Kathy Hepinstall
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Het boek van Polly
Polly was al achter in de vijftig toen ze bij verrassing een nagekomen dochter kreeg: Willow. Willow is nu tien, en als de dood dat haar moeder zal sterven. Dat wil ze koste wat het kost voorkomen.
Polly is nukkig en nogal grof in de mond. Ze heeft altijd mot met haar buren - en met het ongedierte in haar tuin. Ze is dol op margarita's en heeft een jachtgeweer in huis.
Willows vader stierf al voordat zij geboren was; haar veel oudere broer en zus zijn al jaren de deur uit. Willow heeft alleen haar bizarre moeder, Polly.
Maar Willow weet dat Polly geheimen met zich meedraagt. Waarom verliet ze vijftig jaar geleden haar geboortestad Bethel, Louisiana, om voorgoed naar Texas te verhuizen? En wie is Polly's vroegere minnaar Garland Monroe, die misschien iemand heeft vermoord?
Het boek van Polly is een bitterzoet, betoverend verhaal van een dochter die vastbesloten is om aan de zijde te blijven van haar onmogelijke moeder. Het is een hartverwarmende en tegelijk ongelooflijk geestige roman over de onverbrekelijke band tussen een excentrieke moeder en een misschien nog wel excentriekere dochter.

Kathy Hepinstall groeide op in Texas, bij de grens met Louisiana. Polly is gedeeltelijk gebaseerd op Kathy's eigen moeder, die net zo'n scherpe tong heeft als het verzonnen personage. Tegenwoordig woont Kathy in Portland, Oregon.

'Verrukkelijk, grappig en ontroerend.'People

'Hepinstalls coming-of-ageroman is vol humor, warmte en verdriet. Dit is een warme en verfrissende vertelling.' Publishers Weekly