De voetprintariër
Kees Aarts
De voetprintariër
€ 11,99
ISBN:
9789044644784
Verschenen:
13-05-2020
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
203
Auteur:
Kees Aarts
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
De voetprintariër
Met de auto een boodschap doen, een kiloknaller gehakt en voorverpakte bananen kopen en die ene jurk toch nog snel online bestellen. Herkenbaar?


De oplossing lijkt te liggen in het laten van veel dingen: geen vlees meer eten, niet langer het vliegtuig nemen en geen in plastic verpakte etenswaren kopen. Maar de vegetariër die vaak met het vliegtuig gaat, is toch slechter bezig dan de vleeseter die de trein pakt. En elke dag een kipfilet eten in plaats van een plantaardige burger is in veel gevallen ook duurzamer. Lastig, lastig. Wat kun je nou écht doen voor een betere wereld?


Kees Aarts houdt zich al zijn hele leven bezig met hoe je bij kunt dragen aan een betere leefomgeving, zonder dat je daar van alles voor hoeft te laten. In De voetprintariër laat hij zien hoe je kunt blijven reizen, spullen kunt kopen, gevarieerd kunt eten en ervaringen kunt blijven opdoen, terwijl je tegelijk de aarde een stuk minder belast. Want de voetprint die we met elkaar delen moet omlaag of zelfs positief worden. Word daarom een voetprintariër: geniet van het leven, terwijl je tegelijkertijd je voetafdruk verkleint.