Filosofen van deze tijd
Maarten Doorman, Heleen Pott
Filosofen van deze tijd
€ 11,99
ISBN:
9789035140950
Verschenen:
04-03-2014
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus/Bert Bakker
Aantal paginas:
455
Auteur:
Maarten Doorman, Heleen Pott
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Filosofen van deze tijd
De belangstelling voor filosofie groeit nog altijd, en daarmee de behoefte aan een heldere inleiding. Filosofen van deze tijd heeft zich de laatste jaren bewezen als een uiterst leesbare en toch niet oppervlakkige introductie op het hedendaagse denken. Het behandelt de dertig belangrijkste filosofen van de laatste halve eeuw. Een keur van specialisten presenteert de spraakmakende stromingen en themas van de afgelopen decennia.
Filosofen van deze tijd is niet louter een geschiedenis van de recente ontwikkelingen _ het schetst tegelijk het filosofische landschap voor de eenentwintigste eeuw. Dit boek bespreekt onder anderen Heidegger, Wittgenstein, Popper, Arendt, Foucault, Derrida, Dennett, Kristeva, Nussbaum, Sloterdijk en Butler. Het is een inleiding op de moderne filosofie, onmisbaar voor studenten aan universiteiten en hogescholen, maar ook een verrassende kennismaking voor een breed publiek. Deze twaalfde druk is geheel geactualiseerd en uitgebreid.

Maarten Doorman is filosoof en essayist. Van hem verschenen op filosofisch gebied Steeds mooier, De romantische orde en Rousseau en ik. Heleen Pott is Socrates-hoogleraar Kunst, Cultuur en Samenleving aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

`De bijdragen zijn helder geschreven en informatief van karakter. De auteurs slagen erin hun filosoof op een voor een breed publiek begrijpelijke wijze voor het voetlicht te brengen.
de Volkskrant

`Filosofen van deze tijd als overzichtswerk staat als een huis.
Filosofie Magazine

`Filosofen van deze tijd is bedoeld voor een breed publiek en een goede opstap voor wie meer wil weten van de eigentijdse filosofie.
Nederlands Dagblad