Wij kennen Amerika helemaal niet
Mark Verheijen
Wij kennen Amerika helemaal niet
€ 11,99
ISBN:
9789044644913
Verschenen:
30-07-2020
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Auteur:
Mark Verheijen
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Wij kennen Amerika helemaal niet
Aan de vooravond van de presidentsverkiezingen van 2020 maakt oud-politicus Mark Verheijen een reis door Pennsylvania, Ohio en Michigan. Staten die onderdeel zijn van de rust belt, waar de economische crisis al ver voor 2008 begon en nooit is opgehouden. Wie zijn de mensen die daar wonen? Waarom stemden juist zij vier jaar geleden op Trump en keerden ze de democraten de rug toe? En gaan ze dat deze presidentsverkiezingen opnieuw doen?


Wanneer we het over Amerika hebben, is onze blik te vaak gericht op Washington DC. We denken dat we Amerika kennen. Maar kennen we het land wel echt of laten we ons te veel verblinden door de buitenkant? Met deze vragen in het achterhoofd reist Verheijen door het land ten tijde van de democratische voorverkiezingen. Het is de periode waarin het coronavirus uitbreekt en Trump in toenemende mate zijn grip op het land verliest. Nog nooit waren de Amerikaanse presidentsverkiezingen zo spannend. Verheijen schetst met zijn boek het decor van de Amerikaanse staten die deze verkiezingen gaan bepalen.


Mark Verheijen (1976) studeerde geschiedenis en filosofie, was lid van de Tweede Kamer en partijbestuurder. Hij is onder andere columnist voor De Limburger.