Zorg
Miquel Bulnes
€ 12,99
ISBN:
9789044627107
Verschenen:
30-06-2014
Leverbaar:
Direct
Druk:
14de druk
Uitvoering:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
240
Auteur:
Miquel Bulnes
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Zorg
De uitgever heeft voor deze uitgave geen omschrijving aangeleverd. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (Paperback, ISBN 9789044616743):

Er zou een woord moeten zijn voor het gevoel dat je bekruipt als je net iemands linkerteen eraf getrokken hebt en hij weet het nog niet.

Mocht u nog van plan zijn ziek te worden en naar een hospitaal af te reizen: na het lezen van Zorg zult u nooit meer naar de lappenmand verlangen. Zorg is een moderne satire op de zorgsector en een genadeloze ontleding van de micromaatschappij die men ziekenhuis noemt; het ontroerende verhaal van een jonge chirurg in opleiding die zich staande tracht te houden in een ziekenhuis bevolkt door hypochonders, querulanten, borderliners, aanstellers en mensen die _ tja, gewoon ziek zijn.

Dat de dokter een naam heeft voor jouw aandoening, betekent nog niet dat hij weet wat het is.

Zorg is een met vaart, humor en een overdosis aan realisme geschreven roman, die doet denken aan het beste werk van Jean-Philippe Toussaint en het dwarse antwoord is op dat van Ronald Giphart.

Er zou een woord moeten zijn voor die vragen waarop het goede antwoord het foute antwoord is.

Miquel Bulnes (1976) studeerde geneeskunde in Utrecht en hield zich aansluitend bezig met het behandelen van patiënten, kweken van bacteriën en schrijven van boeken. Zorg is zijn romandebuut.

'Deze roman is zo geslaagd door de humor, de stijl, de vorm waarin het verhaal is gegoten en de knappe wijze waarop het gevoel van hectiek wordt opgeroepen.'
arie storm, het parool

'Een vermakelijke en vlot geschreven moderne zedenkomedie (...) de humor van Zorg zit 'm niet alleen in de verhalen van alledaagse waanzin, maar vooral in de herhaling. Bulnes toont zich een meester van de running gag (...) Stilistisch plaatst Bulnes zich ergens tussen Grunberg en Giphart.'
pieter steinz, nrc handelsblad