Brieven in Urdu
Naema Tahir
Brieven in Urdu
€ 11,99
ISBN:
9789044630220
Verschenen:
20-10-2016
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus, Uitgeverij
Aantal paginas:
151
Auteur:
Naema Tahir
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Brieven in Urdu
Brieven in Urdu is een verzameling treffende en ontroerende vertellingen over mensen die migreren naar het Westen en hun familie die achterblijft in het Oosten.
Met een feilloos oog voor detail schrijft Naema Tahir over thema's als verlies, eenzaamheid, heimwee en melancholie, maar ook over doorzettingsvermogen, heroïek, hoop en medemenselijkheid. Universele thema's, voor iedereen herkenbaar, die de situatie van de migrant werkelijk invoelbaar maken.
Of het nu gaat over tweelingbroers die gescheiden worden als een van hen vertrekt naar Amerika, over een Hollands-Pakistaans meisje dat haar vakantie doorbrengt in Lahore om er Urdu te leren, of om een importbruid die in Rotterdam samenwoont met haar dominante schoonmoeder, Brieven in Urdu dringt diep door in de psyche van de migrant en vertelt hoe migratie de levens overhoopgooit van hen die het thuisland verlaten, maar ook van hun verwanten die achterblijven.

Naema Tahir (1970) werd in Slough, Groot-Brittannië, geboren uit Pakistaanse ouders. Ze groeide op in Engeland, Nederland en Pakistan, en werkte tien jaar lang als jurist voor organisaties zoals de VN en de Raad van Europa. Ze vestigde haar naam als schrijfster met onder andere Kostbaar bezit (2006), Eenzaam heden (2008) en De Bruid (2011).

Over Eenzaam heden:

'Er valt nog veel te verwachten van deze schrijfster, die de moed heeft haar verbeeldingskracht te gebruiken om ongebaand terrein open te leggen.'
CLARA STRIJBOSCH, DE VOLKSKRANT

Over Gesluierde vrijheid:

'Tahir beschrijft hoe moderne moslima's omgaan met de hedendaagse werkelijkheid. Dat doet ze overtuigend. (...) Ze ontkracht met haar verhalen vooroordelen en tilt het debat naar een hoger plan.'
SHEILA KAMERMAN, NRC HANDELSBLAD ****