Belangrijkste vraag van het leven
Nick Lane
Belangrijkste vraag van het leven
€ 14,99
ISBN:
9789044636598
Verschenen:
24-04-2018
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
318
Auteur:
Nick Lane
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Belangrijkste vraag van het leven
'Dit is een boek voor mensen die geen tijd hebben voor koetjes en kalfjes. Het is een boek voor mensen die geen zin hebben om altijd maar weer te lezen over voorbijgaande zaken en modeverschijnselen. Dit is een boek voor mensen die schaamteloos willen doorstomen naar de meest fundamentele tijdloze vragen van dit bestaan: waar komen wij vandaan? Wie zijn wij, en waarom zien wij eruit zoals we eruitzien? Waarom worden we oud? Waarom hebben we seks? Waarom gaan we dood? En hoe kon er ooit leven ontstaan uit de dode materie van de vroege aarde?'
Rosanne Hertzberger

Overal om ons heen is leven. We komen het tegen in simpele vormen, zoals bacteriën, of in complexe vormen - paardenbloemen, spreeuwen, mensen. Maar waarom bestaat die tweedeling eigenlijk? Na het begin van het leven, 4 miljard jaar geleden, duurde het 2,5 miljard jaar voordat sommige simpele organismen de sprong maakten naar complexiteit. Hoe kwam dat? En hoe is het leven begonnen?

De belangrijkste vraag van het leven geeft een even grondig als betoverend antwoord op deze vragen van het leven: waarom zijn we zoals we zijn, en waarom zijn we hier überhaupt?
Nick Lane (1967) is biochemicus aan University College London. In 2010 werd hij onderscheiden met de Royal Society Prize for Science Books voor zijn boek Levenswerk. In 2015 ontving hij de Biochemical Society Award voor zijn bijdrage aan de moleculaire wetenschappen.

'Een van de sterkste en helderste boeken over de geschiedenis van het leven in jaren.'
THE ECONOMIST