Schemerdieren
Nowelle Barnhoorn
Schemerdieren
€ 11,99
ISBN:
9789044629477
Verschenen:
24-04-2016
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus, Uitgeverij
Aantal paginas:
214
Auteur:
Nowelle Barnhoorn
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Schemerdieren
Niets zo verraderlijk als de openheid van het Friese land.
Het leven van Pier Sikkema is overzichtelijk: hij heeft een huis met een tuin, een charmante vrouw en een dochter om trots op te zijn. Wanneer die dochter plotseling aankondigt uit huis te gaan, lijkt het of alles wat een vaste plek had begint te verschuiven.
Waarom laat ze ineens niets meer van zich horen? En hoe moet het verder met zijn vrouw, die het lachen steeds minder goed afgaat?
Op de middelbare school waar Pier als conciërge geliefd is, brengt de komst van een raadselachtig, nieuwsgierig meisje hem verder aan het wankelen. Er lijkt slechts één uitweg mogelijk: terug naar het platteland waar hij opgroeide. In het vertrouwde landschap van zijn jeugd komt Pier oog in oog te staan met alles wat al die jaren in de schemer bleef.
Schemerdieren is een verstild verhaal over de strijd tussen ratio en gevoel, dat zich afspeelt in een ontwakende stad en tegen een eindeloos uitgestrekt Fries decor.

Nowelle Barnhoorn (1986) groeide op in het Friese dorp Hurdegaryp en volgde de opleiding journalistiek in Zwolle. Inmiddels woont ze in Amsterdam, waar ze werkzaam is als freelanceredacteur en journalist. Schemerdieren is haar debuutroman.