Atlas van Nederland in het Holoceen
P.H. Vos, Henk Weerts, Jos Bazelman, Bob Hoogendoorn, Michiel van der Meulen
Atlas van Nederland in het Holoceen
€ 49,99
ISBN:
9789035136397
Verschenen:
04-05-2011
Leverbaar:
Direct
Druk:
8de druk
Uitvoering:
Gebonden
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Bert Bakker
Aantal paginas:
93
Auteur:
P.H. Vos, Henk Weerts, Jos Bazelman, Bob Hoogendoorn, Michiel van der Meulen
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Atlas van Nederland in het Holoceen
Het Nederlandse landschap is sinds het einde van de laatste ijstijd, 11.700 jaar geleden, voortdurend veranderd. Waar we nu rondlopen was ooit een koude poolwoestijn, een rivierdelta of een ondiepe zee. Het einde van de laatste ijstijd markeerde het begin van een nieuwe geologische periode, het Holoceen _ de relatief warme periode waarin wij nog steeds leven. Vanaf dat moment kreeg Nederland langzaam zijn huidige vorm.
De Atlas van Nederland in het Holoceen bestaat uit bijzondere kaarten, aangevuld met archeologische en historische informatie. Voor elf verschillende momenten sinds de ijstijd geven deze kaarten de oude geografische situatie weer, op basis van tienduizenden boringen en nieuw geologisch, bodemkundig en archeologisch onderzoek. Deze schitterende atlas geeft daarnaast een verrassend beeld van de positie van de mens in het landschap. Hoe maakte hij gebruik van de mogelijkheden die het landschap hem bood? En op welke wijze heeft hij het landschap naar zijn hand gezet?
De Atlas van Nederland in het Holoceen verandert voorgoed uw blik op het ons zo vertrouwde landschap.

De Atlas van Nederland in het Holoceen is samengesteld onder verantwoordelijkheid van tno, Deltares en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de nationale kenniscentra voor de Nederlandse bodem, ondergrond en archeologie. De kaarten zijn gemaakt door Peter Vos (tno).