Nut van nutteloos onderzoek
Robbert Dijkgraaf
Nut van nutteloos onderzoek
€ 19,99
ISBN:
9789044642483
Verschenen:
26-03-2019
Leverbaar:
Direct
Druk:
8de druk
Uitvoering:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
336
Auteur:
Robbert Dijkgraaf
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Nut van nutteloos onderzoek
Wat is de kortste weg van a naar b, als je niet weet wat b is of waar het ligt? In dit sprankelende vervolg op het succesvolle Blikwisselingen betoogt Robbert Dijkgraaf op overtuigende wijze hoe belangrijk verwondering, intuïtie, kunst en creativiteit zijn in de wetenschap.
Met aanstekelijk enthousiasme laat hij zien hoe de zoektocht naar een antwoord op de schijnbaar nutteloze vraag hoe de wereld in elkaar zit, diezelfde wereld ingrijpend verandert en de moeite waard maakt.

Van legoblokjes tot wondergetallen, van de oerknal tot de maanlanding, van de Groenlandse ijskap tot de Nederlandse politiek _ in Dijkgraafs visie is wetenschap overal om ons heen, mateloos fascinerend en voor iedereen toegankelijk. Het nut van nutteloos onderzoek is hier zelf het beste bewijs van.

Robbert Dijkgraaf is universiteitshoogleraar mathematische fysica aan de Universiteit van Amsterdam en tot juni 2012 president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Daarna begint hij als directeur van het befaamde Institute for Advanced Study in Princeton. In 2008 verscheen zijn Blikwisselingen.

Over Blikwisselingen:

‘Robbert Dijkgraaf kan fantastisch schrijven (...). Hij schrijft telkens op een nieuwe en verrassende manier over een grote verscheidenheid aan onderwerpen.’ - Vrij Nederland

‘Dat hier een man staat met een onwrikbaar vertrouwen in de weg van het menselijk verstand, is volstrekt duidelijk. Hij komt er zelf geregeld, op die weg, en weet hoe heerlijk het is. Zijn lezers nu ook.’ - de Volkskrant