Vloed
Roderik Six
Vloed
€ 11,99
ISBN:
9789044631159
Verschenen:
27-09-2019
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
202
Auteur:
Roderik Six
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Vloed
'Het water is niet tevergeefs gekomen.
Hoogstens te laat.'
Een helse regen geselt al maanden de aarde. Vanaf het dak van een flatgebouw kijken vier studenten toe hoe de stad langzaam onder water loopt. Ze zijn de laatste bewoners, de rest is allang gevlucht. Overleven is een dagtaak geworden. Terwijl de jongeren de verveling verdrijven met seks, alcohol en de nieuwe synthetische drug Ultra, kruipt het water onverbiddelijk omhoog.

Wanneer een van hen tijdens een storm dodelijk gewond raakt, komen de onderlinge verhoudingen onder druk te staan. Wanhopig klampen de overige drie zich vast aan dat ene teken van leven: een vaag gat in de wolken waar wat miezerige zonnestralen doorheen vallen. Maar of dat het tij kan doen keren?
Vloed is een ijzingwekkend portret van de tijdgeest, tegen de achtergrond van een ecologische ramp.

Roderik Six (1979) is literair journalist bij het weekblad Knack. Zijn debuutroman Vloed sloeg in als een splinterbom en werd bekroond met de Bronzen Uil voor het beste Nederlandstalige debuut. Voor zijn tweede roman, Val, kreeg hij de Driejaarlijkse Prozaprijs van de provincie West-Vlaanderen. Van zowel Vloed als Val zijn de filmrechten verkocht. In 2019 verscheen zijn nieuwste roman, Volt.

'Vloed is een naar boek. En als ik dat zeg, dan wil dat al wat zeggen. In Vloed weerklinkt de donderende stem van een overwinnaar.'
Ilja Leonard Pfeijffer

'Roderik Six is een mindfucker die de lezer verwent met zijn grote liefde, de taal.'
Peter Verhelst