Wat rood was
Rosie Price, Gerda Baardman
Wat rood was
€ 21,99
ISBN:
9789044639995
Verschenen:
15-05-2019
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
320
Auteur:
Rosie Price, Gerda Baardman
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Wat rood was
Een van dé debuten van 2019 volgens The Observer

De vriendschap tussen Max Rippon en Kate Quaile is op het eerste gezicht een onwaarschijnlijke. Max is sociaal en populair, mede door zijn familienaam. Kate, daarentegen, is introvert en minder welgesteld: ze werd opgevoed door een alleenstaande moeder die haar heil zoekt in aardewerk. Als de twee elkaar ontmoeten op de universiteit en ontdekken dat ze uit dezelfde buurt komen, ontstaat desondanks een gemoedelijke, ongecompliceerde vriendschap.

Maar als ze, na hun afstuderen, tijdens een feest bij Max’ familie het begin van een nieuwe fase inluiden, wordt Kate het slachtoffer van een incident dat de loop van haar leven voorgoed zal veranderen. Want wat doe je als je verkracht wordt door een familielid van je beste vriend? Wat betekent dat voor de vriendschap en voor je eigen gevoel van veiligheid?

Wat rood was is een overrompelende roman over trauma’s, herinneringen en de grenzen van vriendschap. Op een ontstellend indringende manier raakt Price aan thema’s als privilege, seksueel misbruik en disfunctionele families. Rosie Price bewijst met dit debuut, waarin ze zware thema’s niet schuwt, dat zij een ongekend nieuw literair talent is.

Rosie Price (1993) groeide op in Gloucestershire. Na haar studie Engels aan de universiteit van Cambridge werkte ze drie jaar bij een literair agentschap, totdat ze zich besloot te gaan richten op haar eigen schrijfwerk. Ze woont in Londen.

‘Indrukwekkend, actueel en prachtig geschreven.’
The Independent Book Reviews

‘Wat rood was is een intrigerende mix: deels zedenkomedie, deels drama dat inslaat als een bom.’
The Observer

‘Verpletterend en verfijnd. Een onvergetelijk boek.’
Elle