Revolutie
Russell Brand, Dennis Keesmaat
Revolutie
€ 11,99
ISBN:
9789044628807
Verschenen:
08-09-2015
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Auteur:
Russell Brand, Dennis Keesmaat
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Revolutie
We weten allemaal dat het systeem niet werkt. Onze regeringen zijn corrupt en de partijen die tegenover elkaar staan verschillen eigenlijk niet eens zoveel van elkaar. Onze cultuur is doortrokken van lege onzin en we krijgen te horen dat we er niets aan kunnen doen: ‘Zo zijn de dingen nu eenmaal.’
In Revolutie maakt Russell Brand op hilarische wijze gehakt van de marionetten en papieren tijgers uit onze conformistische tijd. Met behulp van experts, van George Orwell tot Thomas Piketty, presenteert hij een visie voor een eerlijkere, sexy samenleving die leuk en uitnodigend is.
Er is tegen je gelogen, verteld dat er geen alternatief is, geen keuze, en dat je niet beter verdient. Brand haalt deze denkbeeldige façade op vermakelijke en behendige wijze neer wanneer hij de aanval opent op presentatoren van ontbijtprogramma’s, fascisten van Fox News en paradepaardjes van de bbc.
Dit boek maakt een revolutie niet alleen mogelijk maar ook onvermijdelijk en gewoon léuk.

Russell Brand (Grays, 1975) is een Engelse komiek, (stem)acteur en activist. Met zijn provocatieve karakter, zijn maatschappijkritische visie en zijn rock-’n-rolllifestyle is hij een veelbesproken persoonlijkheid in de (Britse) media.

‘Een traktatie om te lezen. Revolutie draagt bij aan het politiek vormen van een generatie.’ the Independent

‘Revolutie is grappig, charmant en innemend.’ Owen Jones, the Guardian

‘Feiten, vermaak en een herinnering dat ongelijkheid iets maakbaars is; en wat we kunnen maken kunnen we ongedaan maken.’ Jeanette Winterson