Grote ontwerp
Stephen Hawking, Leonard Mlodinov
Grote ontwerp
€ 12,99
ISBN:
9789035131873
Verschenen:
27-10-2010
Leverbaar:
Direct
Druk:
6de druk
Uitvoering:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Bert Bakker
Aantal paginas:
212
Auteur:
Stephen Hawking, Leonard Mlodinov
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Grote ontwerp
Sinds het verschijnen van Het heelal in 1988 is de exacte wetenschap in een stroomversnelling terechtgekomen. Stephen Hawking, een van de meest vooraanstaande wetenschappers en denkers van onze tijd, staat aan het hoofd van deze renaissance.
In Het grote ontwerp gaan Stephen Hawking en Leonard Mlodinov verder waar Albert Einstein gebleven was. De in Het heelal aangekondigde ?theorie van alles? wordt in dit unieke boek verder uitgewerkt. De theorie is gebaseerd op ruim veertig jaar onderzoek van Hawking, aangevuld met de recentste exacte studies.
Geschreven in de duidelijke en levendige stijl waar Hawking om bekendstaat, neemt dit boek de lezer mee op zijn wetenschappelijke queeste, op zoek naar de diepste geheimen van het universum. Hij onderzoekt de verschillen tussen verleden en toekomst, legt de aard van realiteit uit en stelt de belangrijke vraag: hoe ver kunnen we gaan in onze zoektocht naar begrip en kennis?

Stephen Hawking is professor in de wiskunde aan de Universiteit van Cambridge. Hij wordt gezien als een van de briljantste theoretisch natuurkundigen van deze tijd. Hij werd wereldberoemd door zijn internationale bestseller Het heelal, waarvan wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren zijn verkocht. Samen met scheikundige en journalist Leonard Mlodinov schreef hij onder meer Een korte geschiedenis van de tijd.

Over Het heelal:

?In dit boek wordt kinderlijke nieuwsgierigheid met geniale kennis verenigd.?
the sunday times

?Stephen Hawking heeft theorieën ontworpen die net zo revolutionair en onverwacht zijn als die van Newton, Einstein en Planck.?
san francisco chronicle

?Als Einstein een boek voor leken had geschreven, zou het er zo hebben uitgezien.?
newsday