De aanval op de natiestaat
Thierry Baudet
De aanval op de natiestaat
€ 20,99
ISBN:
9789035145177
Verschenen:
04-04-2017
Leverbaar:
Direct
Druk:
16de druk
Uitvoering:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Auteur:
Thierry Baudet
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
De aanval op de natiestaat
De uitgever heeft voor deze uitgave geen omschrijving aangeleverd. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (E-book, ISBN 9789035137844):

De Europese Unie en de open grenzen hebben de nationale staat verzwakt. De soevereiniteit van het parlement wordt steeds verder ondergraven en de nationale identiteit verwatert. In de tweede helft van de twintigste eeuw is in alle West-Europese landen een sluipende aanval gedaan op de natiestaat. In een verrassende kritiek op de naoorlogse elites laat Thierry Baudet zien dat zonder nationale soevereiniteit de democratische rechtsstaat niet kan functioneren. De aanval op de natiestaat neemt de lezer mee vanaf de oorsprong van moderne staten in de zestiende en zeventiende eeuw tot aan de brandende kwesties van nu: immigratie, populisme en de toekomst van de EU. In deze speciale, tiende druk zijn twee nieuwe voorwoorden toegevoegd: een van de Franse essayist Pascal Bruckner en een van de Britse filosoof Roger Scruton.

Dr. mr. Thierry Baudet (1983) is een van de meest markante stemmen in het hedendaagse debat. Hij publiceerde zes non-fictieboeken over filosofie, politiek en geschiedenis, een boek over klassieke muziek en, in september 2014, een roman. De aanval op de natiestaat werd genomineerd voor de Socrates Wisselbeker voor het beste filosofieboek van 2012. Er werden inmiddels meer dan 10.000 exemplaren van verkocht.