Waar we wonen
Thomas Mohlmann
Waar we wonen
€ 17,95
ISBN:
9789044625189
Verschenen:
17-10-2013
Leverbaar:
Direct
Druk:
2de druk
Uitvoering:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
72
Auteur:
Thomas Mohlmann
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Waar we wonen
In zijn derde dichtbundel herneemt Thomas Möhlmann het perspectief van zijn eerdere bundels, door ditmaal de ruimte die wij innemen te verbeelden. Möhlmann laat de lezer verdwalen in taal én betekenis, een kunst die velen roemen in zijn poëzie. Naadloos laat hij gedichten en thema's elkaar opvolgen, om zijn rode draad soms weer net zo gemakkelijk te doorbreken. Een bijna lyrische liefde voor een herkenbare jij-figuur overkoepelt het geheel en keert steeds weer terug.
Waar we wonen biedt klinkende gedichten zonder opsmuk, voor iedereen verstaanbaar en toch uitdagend en verraderlijk op elke pagina.

Thomas Möhlmanns debuutbundel De vloeibare jongen (2005) werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs en bekroond met de Lucy B. & C.W. van der Hoogt-prijs. Ook zijn tweede bundel, Kranen open (2009), werd alom enthousiast ontvangen, werd genomineerd voor de Jo Peters Poëzieprijs en was Aanbeveling van de Poëzieclub voor het najaar van 2009. Hij stelde meerdere bloemlezingen samen en is onder meer redacteur van poëzietijdschrift Awater.

Over De vloeibare jongen:
'In het vinden van een betekenisvolle verhouding tussen detail en geheel, tussen suggestie en beschrijving is hij meesterlijk geslaagd.'
jury lucy b. & c.w. van der hoogt-prijs

Over Kranen open:
'Een vriendelijke stem met een gruwelijke boodschap. Thomas Möhlmann confronteert zijn lezers op aangrijpende wijze.'
de groene amsterdammer

'Möhlmann weet hoe taal de logica kan doorbreken. Zijn poëzie lijkt door filosofische vragen gevoed, maar wat hij schrijft is pure lyriek.'
nrc handelsblad