Een slagerszoon met een brilletje
Tom Lanoye
Een slagerszoon met een brilletje
€ 15,00
ISBN:
9789044621228
Verschenen:
22-08-2018
Leverbaar:
Direct
Druk:
18de druk
Uitvoering:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Aantal paginas:
184
Auteur:
Tom Lanoye
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Een slagerszoon met een brilletje
Een slagerszoon met een brilletje is het prozadebuut van Tom Lanoye. In vier verhalen laat hij, zo schreef NRC Handelsblad, ‘al heel wat facetten zien van zijn latere, veelzijdige vakmanschap: de formidabele stilist, de inventieve fantast, de absurdist die waarheid en leugen, humor en tragiek, perfect weet te mengen’.
Maak kennis met Achille van den Branden, ‘de man die alle boeken ter wereld heeft gelezen’ – op één na, dat hem te gronde zal richten. Maak kennis met garagehouder en wrakkenverzamelaar Jules, die zich gruwelijk verminkt uit liefde voor zijn nochtans hondstrouwe echtgenote Alice. Maar maak vooral kennis met Lanoye zelf, die in Een slagerszoon met een brilletje de fundamenten legt voor twee van zijn meest gelezen en geprezen romans, Kartonnen dozen en Sprakeloos – samen bekend als De Wase trilogie.

Tom Lanoye (1958) staat bekend als auteur van bestsellers als Het derde huwelijk, Zuivering, Ten oorlog en Gelukkige slaven. Er is werk van hem vertaald in meer dan vijftien talen en zes van zijn romans werden verfilmd. In 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs.

‘Moderne klassieker, waarin Lanoye zijn vakmanschap laat zien en als formidabele stilist, inventieve fantast en absurdist waarheid en leugen, humor en tragiek verbindt.’
NRC HANDELSBLAD

‘Ingenieus opgebouwde en fantasierijke vertellingen wekken ontroering en besef van tragiek.’
HET PAROOL

‘De verrukkelijkste verhalen uit het diepe Vlaanderen sinds Louis Paul Boon.’
KNACK