Het waarom-meisje
Zarayda Groenhart
Het waarom-meisje
€ 10,99
ISBN:
9789044626223
Verschenen:
17-09-2014
Leverbaar:
Direct
Druk:
1e druk
Uitvoering:
e-boek
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Prometheus
Auteur:
Zarayda Groenhart
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Aantal:
Het waarom-meisje
Ik heb altijd gedacht dat ik dit pas kon doen als jij dood was. Dat ik je dit verhaal zou vertellen wanneer het te laat was. Ik zou aan je kist of bij je grafsteen zitten en bijna schematisch mijn verhaal doen. Over wat er allemaal gebeurd is, sinds die ene dag dat de wereld zoals we die kenden uiteenviel. Jou het verhaal vertellen zonder dat jij iets terug kon zeggen leek me het makkelijkste. Veilig zelfs, misschien.
Maar het is zoals jij altijd zegt: alles heeft zijn tijd en zijn plaats.
Ik denk dat de tijd voor mijn `alles nú is.

Zarayda Groenhart werd meer dan tien jaar geleden het slachtoffer van seksueel geweld. Die gebeurtenis liet een diep litteken bij haar achter, niet in de laatste plaats omdat de dader een goede bekende van de familie was.

In Het waarom-meisje probeert Groenhart zonder zelfmedelijden en pijnlijk eerlijk aan haar vader uit te leggen hoe zon gebeurtenis je compleet verandert.
Openhartig geeft ze antwoord op de vraag: `Ben ik door wat me overkwam onherstelbaar beschadigd?

Zarayda Groenhart (1982) is televisie- en radiopresentatrice. Daarnaast werkt ze als journaliste voor verschillende media en is ze oprichtster van onlineplatform theWhyGirl.com

`Openhartig en confronterend weet Zarayda Groenhart je midden in je hart te raken met haar poëtisch verwoorde verhaal. Arthur Japin