Welke programma's heb ik nodig?

Om de e-boeken te openen op een iPad, iPad mini of iPhone heeft u de Bluefire reader nodig. Koopt u via de app iBooks wordt automatisch de reader van Apple geopend.

Om de e-boeken te openen op een Android tablet heeft u de Bluefire reader nodig.

Om e-boeken te kunnen openen op een e-reader heeft u het programma Adobe Digital Editions nodig. Dit is gratis software waarmee u e-boeken kunt openen en op uw e-reader kunt zetten. Voordat u het programma kunt downloaden en installeren moet u zich eerst aanmelden bij Adobe. Na aanmelding kunt u de software gratis downloaden op www.adobe.com/products/digitaleditions.

Bij het bestellen van een e-boek wordt er voor u een downloadlink aangemaakt naar het e-boek bestand in de vorm van een https URL. Besturingssystemen van apparaten vereisen steeds meer dat die link secure en dus veilig is. Op deze manier wordt geborgd dat klanten met bijvoorbeeld iPads die op het besturingssysteem iOS 9 en hoger draaien, geen foutmeldingen ondervinden.

Tegelijkertijd zou het kunnen zijn dat u met een ouder apparaat, bijvoorbeeld de eerste Sony e-readers, hierdoor wel foutmeldingen ondervinden. Deze verouderde apparaten en besturingssystemen kunnen helaas niet meer ondersteund worden.

Terug naar overzicht